Pečená červená řepa

Kuchyně: evropská
Obtížnost přípravy: Snadný
Doba přípravy: 100 min.
Porce: 4

Seznam surovin

řepa červená 1 kilogram
česnek 5 stroužků (velké stroužky)
olej olivový 2 lžíce
ocet Balsamico 2 lžíce
med 1 lžíce
bylinky 5 snítek (tymián, rozmarýn apod. – nemusí být)
pepř černý (mletý)
sůl

Postup přípravy

Červenou řepu očistíme, nakrájíme na osminky nebo větší kusy a nasypeme do mísy. Přidáme oloupané celé stroužky česneku, olej, balzamikový ocet, med, případně i celé snítky bylinek, osolíme, opepříme a promícháme.

Směs nasypeme na větší arch alobalu a dobře ji do něj zabalíme tak, aby z balíčku nemohla unikat pára.

Balíček položíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 90 minut.

Řepu podáváme teplou, jako přílohu k masu nebo doplněnou chlebem, nebo studenou, například jako salát.

Poznámka k receptu

Výborná je i samotná pečená řepa. Důkladně ji omyjte, zabalte pevně do alobalu a pečte v troubě při 220 °C 2 hodiny doměkka. Pak ji opatrně rozbalte, oloupejte, nakrájejte na plátky nebo měsíčky a podávejte pokapanou olivovým olejem, případně i vinným octem a lehce posypanou pepřem a solí.

Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře