Seznam surovin
jablka 4 kusy
šťáva citronová 2 lžíce
ořechy vlašské 70 gramů (nahrubo naekané + trochu na ozdobení)
máslo 20 gramů (+ trocha na vymazání)
džem 2 lžíce (zázvorový)
zázvor 15 gramů (čerstvý)
cukr 1 lžička (1-2 lžičky nebo podle chuti)
Postup přípravy
V pánvi rozehřejte máslo a zpěňte na něm nastrouhaný zázvor. Po chvilce přidejte ořechy a krátce osmahněte. Vmíchejte zázvorový džem a citronovou šťávu, podle chuti doslaďte a odstavte.
Omytá jablka u stopky seřízněte a vnitřek opatrně vydlabejte. Naplňte připravenou směsí a nahoře ozdobte ořechem.
Jablka vložte do zapékacích misek vytřených máslem a dejte do trouby předehřáté na 175 °C. Pečte asi 15 minut a ihned servírujte.
Zdroj: igurmet.cz