Pečená mrkev s cizrnou

Vyzkoušejte teplý salát v blízkovýchodním kabátku, u kterého ale vůbec nevadí, když vystydne. Dá se jíst jen tak, ale jestli budete chtít víc zasytit, doplňte ho třeba pita chlebem.

Suroviny

mrkev, drobné kusy 300 g
konzerva cizrny 1 ks
olej 2 lžíce
citronová šťáva 1 lžíce
drcený římský kmín 1/4 lžičky
uzená paprika 1/4 lžičky
sůl
bílý jogurt 100 g
tahini pasta 1 lžička
čerstvý koriandr
olivový olej

Postup

1

V míse promíchejte olej s citronovou šťávou, římským kmínem, uzenou paprikou a špetkou soli.
2

Mrkve umyjte a podélně překrojte na poloviny, cizrnu slijte.
3

Mrkve spolu s cizrnou přidejte k marinádě do mísy a pořádně promíchejte, aby se vše obalilo směsí koření.
4

Cizrnu s mrkvemi přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut dozlatova.
5

Mezitím si připravte omáčku, na kterou smíchejte jogurt s tahini pastou a špetkou soli.
6

Na talíř dejte jogurtovou omáčku, na kterou rozložte mrkve a cizrnu, vše posypte nasekaným koriandrem a zakápněte olivovým olejem.

Zdroj: fresh.iprima.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře