Tento recept nás dokonale okouzlil! Připravte si doma pražmu v papilotě tak, jak to dělá šéfkuchař
Ingredience
1 pražma
1 fenykl
1 karotka
svazek petržele
5 cherry rajčat
1 stroužek česneku
tyminán
olivový olej
1 dcl bílého vína
sůl
pepř
Postup přípravy
1
Karotku si nakrájíme na julienne nudličky.
2
Fenykl zbavíme středu, překrojíme na půl a krájíme na tenké proužky.
3
Rajčata rozkrojíme na poloviny.
4
Česnek ve slupce rozmáčkneme nožem.
5
Připravíme si list pečícího papíru, na něj položíme vyfiletovanou pražmu, kterou osolíme a opepříme z obou stran.
6
Přidáme připravenou zeleninu a lístečky tymiánu.
7
Vše pokapeme citronovou šťávou a zalijeme olivovým olejem.
8
Pečící papír, neboli papilotu, dáme do misky, aby se nám lépe vázala. Vytvoříme měšec, který převážeme provázkem a zavážeme.
9
Papilotu dáme do vyhřáté trouby na 210°C a pečeme 12 minut. Mezitím si nasekáme petržel.
10
Po dopečení papilotu rozevřeme a hotovou pražmu se zeleninou zasypeme petrželí a dochutíme olivovým olejem.
40 min.
2 porce
Zdroj: itesco.cz