Pečená rýže s kuřecím masem a žampiony

Recepty z jednoho hrnce jsou věčné a vděčně: nezašpiníte tolik nádobí, máte rychle navařeno a nasytíte celou rodinu. V tomto receptu použijete populární kombinaci kuřecího masa, žampionů a rýže.

Doba přípravy 5 minut
Doba vaření 50 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 3 porce
Budete potřebovat

600 g kuřecích prsou
3 jarní cibulky
200 g čerstvých žampionů
1 hrnek rýže
2 lžíce másla
1.5 hrnku kuřecího vývaru
1 lžíce soli
2 špetky pepře
1 lžička mleté sladké papriky
1 hrst plocholisté petržele

Postup

Krok 1: Kuřecí prsa osolte a okořeňte sladkou paprikou a čerstvě mletým pepřem.

Krok 2: V tlustostěnné pánvi (ideálně litinové, v níž budete později jídlo i péct) maso ze všech stran zprudka opečte na lžíci másla tak, aby uvnitř zůstalo syrové – budete ho ještě dopékat a takhle zůstane kuřecí dokonale šťavnaté.

Krok 3: Opečená prsa přendejte na talíř, z pánve vylijte tuk a připečené koření.

Krok 4: Do stejné pánve dejte rozpustit druhou lžíci másla a orestujte na něm nakrájené žampiony a nasekané jarní cibulky. Osolte.

Krok 5: Asi po třech minutách k zelenině přidejte předem v cedníku propláchnutou rýži. Zamíchejte, trochu osolte a zalijte vývarem, aby jeho hladina byla tak na dva prsty nad rýží. Pánev přiklopte a duste na mírném ohni asi 15 minut. Mezitím dejte předehřát horkovzdušnou troubu na 180 stupňů.

Krok 6: Po čtvrthodině na rýži položte opečené kuřecí maso a pánev vložte do vyhřáté trouby. Pečte už nezakryté deset minut. Před podáváním každou porci posypejte nasekanou plocholistou petrželkou.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře