Pečená vegetariánská plněná kapie

Ingredience

2 velké kapie
1 lžíce čerstvá bazalka
1 mrkev
1 řapíkatý celer
1 stroužek česneku
1 hrst zelené fazolky
1 hrneček hub
1 batát
1 cibule
1 cuketa
1 hrneček rajčatový protlak
1 hrneček quinoa
1 lžíce olivového oleje
sůl a pepř

Postup přípravy

1
Nahřejeme troubu na 190 °C. Podélně rozkrojíme kapie a odstraníme semínka.

2
Nakrájíme fazolky, cuketu, bazalku a dáme je do středně velké nádoby.

3
Zeleninu smícháme s uvařenou quinoou.

4
Nakrájíme nadrobno cibuli, česnek, houby, celer, mrkev a batát.

5
Zahřejeme pánev na střední teplotu, přidáme olej a po jeho rozpálení vložíme cibuli s česnekem. Necháme zesklovatět. Poté přidáme zeleninu a lehce ji orestujeme doměkka.

6
Ohřejeme rajčatový protlak na mírném plameni.

7
Orestovanou zeleninu přemístíme do mísy s ostatní zeleninou a promícháme.

8
Kapie naplníme zeleninovým mixem a opatrně zabalíme.

9
Naplněné kapie vložené do pekáče polijeme svrchu a okolo rajčatovým protlakem a přikryjeme alobalem.

10
Dáme do trouby a pečeme po dobu 45 minut. Poté vyndáme kapie z trouby, odstraníme alobal, zvýšíme teplotu na 200 °C a vrátíme je zpět. Pečeme ještě 15 minut.

11
Vyndáme kapie z trouby a dáme do polévkových talířů. Ještě jednou zalijeme rajčatovým protlakem dle přání.

Zdroj: itesco.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře