Pečená žebra v pivní marinádě s barbecue krustičkou

Pečená žebra v pivní marinádě s barbecue krustičkou

Když se řekne žebra, většina z vás si je zcela určitě představí na pivu. A není divu – tahle klasika se nikdy neomrzí. Jestli hledáte snadný a osvědčený recept na křupavou dobrotu, jste tu na správném místě.

DOBA PŘÍPRAVY 25 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina 15 minut
NÁROČNOST střední

Ingredience pro: 4 porce

1000 g vepřových žeber
350 ml tmavého piva
sůl
1/2 hrnku BBQ omáčky

Postup

Krok 1: Vepřová žebra nasolte, dejte do uzavíratelné zapékací nádoby a přelijte 250 ml tmavého piva. Nechte v lednici přes noc odležet.

Krok 2: Druhý den předehřejte troubu na 180 °C a žebra v ní pečte 45 minut. Pak je vyjměte ze zapékací nádoby a odložte stranou. Teplotu v troubě zvyšte na 220 °C. Vypečenou šťávu sceďte do pánve a přiveďte k varu. Přilijte 100 ml tmavého piva a asi osm minut poduste. Přidejte barbecue omáčku a promíchejte.

Krok 3: Žebra vraťte zpět do zapékací nádoby, přelijte barbecue směsí a odklopená ještě 20 minut zapékejte. Podávejte s opečeným bramborem nebo grilovanou zeleninou.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
4 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře