Seznam surovin
dýně 1 kus (větší)
mrkev 6 kusů
batáty – sladké brambory 3 kusy (malé)
olej olivový
paprika sladká 2 lžíce
tymián (sušený nebo čerstvý)
rozmarýn (sušený nebo čerstvý)
sůl (dle libosti)
pepř (dle libosti)
fazole (adzuki připravené předem)
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Očistěte a oloupejte zeleninu a nakrájejte ji na stejně velké kousky (trochu větší než do pusy). Dejte je na plech a zakápněte pořádným množstvím oleje. Zeleninu ochuťte solí, pepřem a kořením, aby byla rovnoměrně obalená. Pečte asi hodinu, dokud není zelenina měkká. V průběhu pečení ji 1–2× promíchejte, aby byla stejnoměrně opečená. Hotovou zeleninu smíchejte s fazolkami.
Kuchyně: mezinárodní
Obtížnost přípravy: Střední
Porce: 4
Zdroj: igurmet.cz