Pečené batáty s hruškami

Seznam surovin

batáty – sladké brambory 2 kusy (velké)
hrušky 2 kusy (velké, tvrdé)
olej 2 lžíce
hořčice 1/2 lžičky (sušená nebo případně 1 lžička obyčejné)
zázvor 1/2 lžičky (mletý)
pepř cayenský 1/4 lžičky
sůl

Postup přípravy

Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a nasypeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení. Pokapeme je olejem, okořeníme, osolíme a promícháme. Vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 15 – 20 minut.

Pak přidáme oloupané a jádřinců zbavené hrušky nakrájené na kostky, promícháme je s batáty a zvolna pečeme ještě asi 10 minut.

Batáty podáváme buď samotné nebo jako přílohu k různě upravenému masu.

Obtížnost přípravy: Snadný
Doba přípravy: 35 min.
Porce: 2
Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře