Pečené celerové hranolky

Hranolky už dávno nemusí být jenom z brambor. Zkuste další druhy zeleniny jako mrkev nebo celer. Hodí se jako příloha, ale zastanou i hlavní jídlo, třeba s česnekovým dipem.

DO 1 HODINY

SUROVINY

celer 1 ks
sladká paprika nebo koření na grilovanou zeleninu cca 1 lžička
olej
sůl

POSTUP

Celer oloupejte, očistěte a nakrájejte na plátky silné cca 1 cm.
Z plátků potom nakrájejte hranolky cca 1×1 cm silné.
Hranolky vložte na 2–3 minuty do vroucí vody. Poté je sceďte a smíchejte s olejem a kořením.
Hranolky rozprostřete na plech a pečte v rozpálené troubě při 200–220 °C asi 30 minut.
Nakonec osolte a podávejte jako přílohu, popřípadě s nějakým chutným studeným dipem.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře