Pečené kapří filety

Pečené kapří filety

Seznam surovin

kapří filet 400 gramů
citron 1/2 kusu
drcený kmín 1 lžička
cibule 1 kus
pivo tmavé 100 mililitrů
petržel hladkolistá 1 svazek
česnek 4 stroužky
máslo 50 gramů
sůl
pepř
olej 1 lžička

Postup přípravy

1. Filety očistěte od šupin a kůži na několika místech nařízněte.
2. Rybu pokapejte citronem, potřete prolisovanými dvěma stroužky česneku, osolte, opepřete a posypte kmínem.
3. Na dno pekáče navrstvěte na kolečka nakrájenou cibuli a nahrubo nasekané stonky petržele. Vše zalijte pivem.
4. Na cibuli položte rybu kůží nahoru, mírně ji potřete olejem a pečte při teplotě 180 °C asi 30 minut.
5. Než se ryba upeče, připravte si bylinkové máslo. Rozpusťte máslo a v hmoždíři ho utřete s hladkolistou petrželí, zbylým česnekem, pepřem a špetkou soli.
6. Z citronu jemně nastrouhejte kůru a do směsi ji vmíchejte. Nechte vychladnout.
7. Ze zatuhlého másla pomocí dvou lžiček tvarujte malé „nočky“ a podávejte je na čerstvě upečené rybě.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře