Pečené krevety s rajčaty a fetou

Kuchyně: evropská
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 40 min.
Porce: 4

Seznam surovin

krevety 400 gramů (čerstvé)
cibule šalotka 2 kusy
mrkev 4 kusy
česnek 2 stroužky
rajčata sterilovaná 400 gramů (krájená San Marzano)
vývar rybí 400 mililitrů
sýr 200 gramů (feta)
petržel hladkolistá 1 hrst
olej olivový 3 lžíce
med 2 lžičky
sůl
pepř

Postup přípravy

1. Šalotku nakrájejte nadrobno, česnek zbavte klíčku a nakrájejte na plátky. mrkev nakrájejte na tenké nudličky julienne, a to buď nožem, nebo na speciálním struhadle. Fetu nakrájejte na kostičky, petrželku nadrobno. Krevety zbavte hlavy a oloupejte.

2. ve větší pánvi rozpalte olej a orestujte na něm šalotku, pak přidejte mrkev, a když trochu změkne, pak i česnek. Zalijte nasekanými rajčaty a vývarem (nebo vodou, pokud vývar nemáte). osolte a opepřete, přiveďte k varu a stáhněte z plotny. vmíchejte krevety, fetu, med, část petrželky a přendejte do zapékací mísy nebo menších misek. pečte v troubě předehřáté na 230°c asi 20 minut. podávejte jako předkrm nebo hlavní chod s rýží.

Poznámka k receptu

I když se kombinace krevet, fety a mrkve může zdát divoká, ve skutečnosti funguje – mrkev totiž dobře vyváží slanost sýra.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře