Pečené kuře à la kachna s červeným zelím

Víkendová hostina si žádá něco pořádného! Ještě jste nikdy nezkusili recept „kuře à la kachna“? Pak se do něj můžete pustit právě teď. Tento osvědčený recept vás mile překvapí a kuře už nikdy nebude takové, jak ho znáte. 🙂

4 PORCE

SUROVINY (4 PORCE)

celé farmářské kuře 1 ks
kmín 1 lžička
sůl, pepř
sádlo 1 lžíce

ZELÍ:

střední cibule 4 ks
červené čerstvé nebo sterilizované zelí (neslazené) 1,3 kg
slanina 100 g
sůl

POSTUP

Nejprve pokrájejte cibuli nadrobno, zelí na tenké proužky a slaninu na kostičky.

Na pánev vložte slaninu a lehce orestujte, aby pustila tuk. Poté přidejte cibuli a orestujte dozlatava.

Nakonec přidejte zelí a sůl a povařte do změknutí. Popřípadě lehce podlijte.

Zelí přendejte do pekáčku a na něj položte omyté kuře. Posypte solí, pepřem a kmínem a přidejte lžíci sádla, kterou položte navrch kuřete.

Pečte 60–90 minut na 180 °C dle velikosti kuřete do změknutí. Podávejte s houskovým, bramborovým nebo karlovarským knedlíkem.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře