Pro většinu ostřílených chatařů je kuře v remosce v podstatě základem jídelníčku. A vzhledem k tomu, že letos budeme všichni trávit léto nejspíš hlavně v Česku, byla by škoda tenhle geniální český vynález nepřiblížit i mladším generacím. Tak oprašte remosky a pojďte vyladit božská jídla z jednoho hrnce!
DOBA PŘÍPRAVY 10 minut DOBA VAŘENÍ 1 hodina 10 minut NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 4 porce
Příklad kombinace zeleniny & ochucení
4 kuřecí čtvrtky
sůl a pepř
koření
650 g brambor
2 cibule
3 mrkve
4 stroužky česneku
1 nožička paprikové klobásy
Uvedený seznam surovin je pouze orientační, kuře v remosce můžete připravit pokaždé jinak podle toho, co máte zrovna po ruce.
Postup
Krok 1: Klobásu (mně chutná čabajka, protože vše krásně ochutí) můžete vyměnit za špek nebo za máslo. Cibule a česnek by neměly chybět. Přihoďte mrkev, ale hodí se řepa, paprika, celer, rajčata nebo třeba cuketa.
Krok 2: Jako příloha jsou nejvhodnější brambory. Krájejte je na malé plátky, protože i ty nejmenší se pečou poměrně dlouho.
Krok 3: Kuře ze všech stran osolte a okořeňte. Já dala sladkou papriku, špetku kurkumy, chilli a oregano, ale vystačíte si i s kupovanou směsí grilovacího koření.
Krok 4: Zeleninu, brambory a klobásu nakrájené na plátky dejte do remosky, osolte, opepřete a případně také okořeňte. Pořádně promíchejte a na tuto směs rozložte stehna.
Krok 5: Podlijte trochou vody, přiklopte a pečte 60 až 90 minut doměkka. Během pečení remosku pokud možno neotvírejte, aby neunikalo teplo a pára. Hotovo!