Pečené kuře s novými bramborami, citronem a pepřem

Nové brambory a jejich super tenká slupka, kterou není třeba loupat, přímo vybízí k pečení dohromady s ostatními ingrediencemi. Tentokrát jsme se zaměřili na kuře, citron a pepř. Vyzkoušíte?

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

8 kuřecích horních stehen s kostí
sůl
70 g másla
700 g nových brambor
1 citron
1 lžička pepře barevného celého

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 180 °C. Kuřecí maso podle potřeby očistěte a ze všech stran osolte. Kůží dolů narovnejte do nevymazaného pekáčku (horkem pustí trochu tuku a šťávy). Vložte do trouby.

Krok 2: Po asi 10–15 minutách, když začne zlátnou, otočte kůží nahoru, přidejte kostky másla, podle velikosti na poloviny až čtvrtiny překrájené nové brambory (pokud máte opravdu malé, klidně je nechte celé) a nahodile poklaďte plátky citronu.

Krok 3: Nakonec přidejte pepř – vystačíte si s černým či zeleným pepřem, lepší je ale sáhnout po směsi. Použijte buď klasickou směs „pepř čtyř barev“, nebo já jsem si oblíbila směs, která se jmenuje Královna pepřů. Najdete v ní navíc i semínka koriandru, drcené nové koření a hořčičné semínko.

Krok 4: Takto pečte asi 75 minut, dokud nejsou brambory hotové a kuře upečené dozlatova. Během pečení opakovaně přelévejte výpekem, do kterého dle potřeby můžete přidat trochu vody.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře