Pečený losos s medovo-hořčičnou marinádou

Pokrmy z ryb umí být nenáročné na suroviny i přípravu. Leckdy stačí jen trochu koření, díky kterému vykouzlíte specialitu od prvního do posledního sousta. Přesně takový je dnešní pečený losos s medovo-hořčičnou marinádou!

DO 30 MINUT
4 PORCE

SUROVINY (4 PORCE)

filet lososa 600 g (150 g na porci)
dijonská hořčice 25 g
med 30 g
česnek 2 stroužky
rozmarýn 3 snítky
najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
sůl, pepř

POSTUP

Lososa omyjte a osušte.
Troubu rozehřejte na 180 °C.
V misce smíchejte hořčici, med, propasírujte česnek a přidejte citronovou kůru.
Lososa osolte a opepřete a dejte ho do zapékací mísy na pečicí papír.
Pomažte ho marinádou a nakonec na něj položte rozmarýn.
Dejte péct na 20 minut do trouby.

TIP: Lososa krásně doplňují semínka granátového jablka a jako příloha se k němu hodí gratinované brambory.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře