Pečený platýz se zeleninou

Seznam surovin

platýz 1 kus (vykuchaný)
chřest 5 kusů (zelený)
brokolice 2 kusy (větší růžičky)
mrkev karotka 1 kus (menší)
rajčátka cherry 1 kus
máslo bylinkové (kousek)
olej olivový
pepř (mletý)
sůl

Postup přípravy

Platýze zbavíme kostí.

Brokolici rozebereme na růžičky, karotku oloupeme a ze stonkůchřestu odlomíme spodní tvrdé části. Zeleninu vložíme do vroucí osolené vody a chřest vaříme 2 minuty, brokolici 4 minuty a karotku 5 minut. Uvařenou zeleninu ihned zchladíme vledové vodě a necháme odkapat.

Připraveného platýze položíme na plech spapírem na pečení, osolíme ho, opepříme a naplníme vařenou zeleninou. Přidáme omyté cherry rajčátko, na zeleninu položíme plátek bylinkového másla, vše pokapeme olivovým olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme asi 15 minut.

Poznámka k receptu

Platýze podávejte s vařenými brambory a hlávkovým salátem. Pokud chcete připravit 4 porce, vynásobte množství surovin čtyřmi.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře