Pečený rajčatový salát s ricottou a paprikou

Pečený rajčatový salát s ricottou a paprikou

Čerstvé saláty jsou na léto (a udržování váhy) prima, ale jestli máte radši něco teplého do bříška, zkuste zeleninu upéct. Dodá jí to na chuti i stravitelnosti a ricotta se navíc na teplém salátu krásně rozpustí v jemný dresink. Pokud držíte low carb dietu, do jídelníčku vám to padne jak ulité!

DOBA PŘÍPRAVY 5 minut
DOBA VAŘENÍ 5 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 porci

2 hrsti cherry rajčat
olivový olej
sůl a pepř
150 g ricotty
bazalka
1 zelená paprika

Postup

Krok 1: Rajčata (buď dvě velká, nebo cca dvě hrsti cherry rajčátek) pokrájejte na poloviny, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete a pět minut pečte v troubě vyhřáté na 200 °C.

Krok 2: Vyndejte z trouby, přesuňte na misku či talíř, přidejte ricottu, bazalku a pokrájenou zelenou papriku. Dobře promíchejte a můžete podávat.

Tip: Pro lepší stravitelnost upečte i papriku.
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře