Pekingské nudle

Nudle (asi díky své délce) představují v čínské symbolice dlouhověkost. Proto se také při jídle nemají krájet – zkrátili byste si život!

Ingredience

350 g špaget
450 g mletého vepřového masa
1 a 1/2 lžíce sezamového oleje
1 a 1/2 lžíce rostlinného oleje
1 a 1/2 lžíce jemně nasekaného česneku
1 lžíci jemně nasekaného zázvoru
3 lžíce jemně nasekaných jarních cibulek
2 lžíce chilli omáčky
1 a 1/2 lžíce čínského žlutého nebo dezertního vína, případně sherry
2 lžíce sójové omáčky
2 lžičky soli
1/2 lžičky černého pepře, nejlépe čerstvě mletého
2 lžičky chilli oleje
2 lžičky krupicového, nejlépe hnědého cukru
300 ml drůbežího vývaru

Na ozdobu:

jemně nasekanou jarní cibulku

Příprava jídla

1. Špagety vsypte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a po­dle návodu na obalu je uvařte tak, aby zůstaly pevné na skus. Pak je propláchněte pod tekoucí studenou vodou, v míse promíchejte se sezamovým olejem a dejte stranou. (Můžete je překrýt fólií a uložit až na dvě hodiny do chladničky.)

2. Rozpalte velkou těžkou pánev nebo wok a vlijte na ni rostlinný olej. Když je také rozpálený, vsypte do něj česnek, zázvor a cibuli. Vzápětí přidejte mleté maso. Dobře promíchávejte, aby se netvořily žmolky, a smažte asi dvě minuty, až maso přestane být růžové. Přidejte zbytek ingrediencí a za stálého míchání uveďte do varu; poté teplotu snižte a vařte asi pět minut.

3. Špagety vsypte na půl minuty do horké vody, aby se prohřály, a poté je pečlivě sceďte. Pak přesypte do mísy a přelijte pikantní masovou omáčkou. Promíchejte, ozdobte cibulkou a ihned podávejte.

Zdroj: apetitonline.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře