Penne s kuřecím masem

35 min.
4 porce

Ingredience

250 g semolinových penne
2 kuřecí stehna bez kosti
2 lžíce másla
1 hrst sušených hub
180 ml smetany ke šlehání
75 g parmezán
1 hrst petržele
pepř
sůl

„Těstovinová jídla se smetanovou omáčkou jsou velmi oblíbená pro svou rychlou a nenáročnou přípravu – zvládne je každý včetně nezkušených kuchařů. Vhledem k použitým surovinám bude výsledný pokrm velmi vydatný, vhodný ke konzumaci v zimním období, kdy zasytí a prohřeje. Lépe se hodí na oběd, na večeři by jídlo mohlo být již příliš těžké a narušit spánek, zvláště pokud byvy večeře byla nedlouho před ulehnutím do postele,“ míní nutriční expertka Zuzana Pavelková Šafářová.
Postup přípravy

1
Uvaříme těstoviny podle návodu.

2
Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Namočíme houby do vody.

3
Kuřecí maso restujeme asi 10 minut. Poté si ho dáme stranou.

4
Scedíme vodu z hub a smažíme je asi 5 minut.

5
Do pánve dáme maso, nastrouhaný sýr, zalijeme vodou z těstovin a přidáme smetanu.

6
Povaříme a poté přidáme těstoviny. Pořádně promícháme. Tip: Podávejte posypané petrželí a strouhaným sýrem.

Zdroj: itesco.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře