Perníčková ovesná kaše

Seznam surovin

mléko 300 mililitrů
ovesné vločky 50 gramů
jablko 1 kus
banány 1 kus
koření perníkové 1 lžička
med 1 lžíce
máslo 20 gramů
perníček 4 kusy

Postup přípravy

1. Do pánve vsypte ovesné vločky, přidejte jemně nastrouhané jablko, rozmačkaný banán a perníkové koření.
2. Smíchejte vše s mlékem a na pánvi přiveďte k varu, poté teplotu stáhněte na minimum a vařte do zhoustnutí (nezapomeňte, že kaše ještě více zhoustne při chladnutí).
3. Po dovaření odstavte a vmíchejte do kaše máslo.
4. Kaši servírujte do misky nebo na hlubší talíř, pokapejte ji medem a ozdobte perníčky – jeden na porci nastrouhejte a druhý můžete nechat v celku.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře