Perníčkový vaječný likér bez vajec

Tady pozor u dávkování. Snadno se vám totiž může stát, že tenhle perníkový likér připravíte jako jedlý dárek pro své blízké, ale pro samé ochutnávání vám pak nezbude na ty dárky. Nebo ještě hůř, na ono ochutnávání! Proto doporučuji tuto snadnou dobrotu vyrobit raději hned z dvojnásobného množství.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 5 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1200 mililitrů

250 ml smetany ke šlehání 30%
1 lžička perníkového koření
1 lžíce holandského kakaa
1 špetka soli
1 lžička rozpustné kávy
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
300 ml rumu
1 lžička vanilkového extraktu
převařená voda

Postup

Krok 1: Umyté lahve propláchněte vroucí vodou a nechte vyschnout.

Krok 2: Smetanu s perníkovým kořením, kakaem, solí a kávou přiveďte pomalu k varu, vmíchejte slazené kondenzované mléko (pro karamelovou chuť dejte karamelové), alkohol (já mám nejradši voňavý tuzemák, ale hodí se i bílý rum, kávový likér nebo vodka), vanilku a asi 300 ml převařené vody.

Krok 3: Po vychladnutí likér ještě trochu zhoustne, takže klidně dořeďte dalším rumem či vodou.

Krok 4: Rozdělte do lahví a nechte alespoň 2 dny odležet. V chladu likér vydrží 3 až 4 týdny.

Krok 5: Podávejte jen tak nebo se šlehačkou posypanou skořicí a perníčkem.

Tip: Pro ještě poctivější chuť můžete do základu přidat žloutky jako u klasického vaječňáku.
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře