Perníková roláda s mascarpone a hruškami

Která chuť je tak oblíbená, že si bez ní děti ani dospělí nedokážou představit vánoční svátky a rádi si ji dopřejí i kdykoliv během roku? Jaká vůně je tak specifická, že ji rozpoznáte na sto honů a s chutí si ji dopřáváte v dezertech i v kávě? Zkuste milovanou perníkovou chuť spojit s hruškami a vykouzlete perfektní roládu.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 25 minut
NÁROČNOST střední
Ingredience pro: 1 roládu

Na těsto

3 vejce
60 g cukru krupice
1 lžíce oleje
58 g hladké mouky
3 g kakaa
1/4 lžičky perníkového koření

Na náplň

200 g hrušek
1 lžíce javorového sirupu
1 špetka mleté skořice
100 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání 30%
2 lžíce cukru moučka

Na ozdobení

1 hruška
1 lžička javorového sirupu
30 g čokolády 70%
1 granátové jablko

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 180 °C (horkovzduch). Plech vyložte pečicím papírem a připravte si čistou utěrku.

Krok 2: Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Přidejte lžíci oleje. Do mísy prosejte mouku s kakaem a perníkovým kořením. Směs zlehka promíchejte nejlépe silikonovou stěrkou.

Krok 3: Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a stěrkou rozetřete na plát velký asi 35 × 23 cm. Vložte do trouby a pečte osm minut.

Krok 4: Upečený korpus vyndejte z trouby, nechte minutu až dvě „orazit“ a přeložte na čistou utěrku. Pak stočte do rolády a nechte vychladnout.

Krok 5: Zatím nakrájejte hrušky na kostičky. V misce promíchejte s javorovým sirupem a špetkou skořice. Rozprostřete na plech a pečte při 190 °C asi deset minut doměkka. Nechte zchladnout.

Krok 6: Smetanu vyšlehejte s mascarpone a cukrem dotuha. Trochu krému si dejte stranou na ozdobení.

Krok 7: Stočený korpus na roládu opatrně rozložte, potřete krémem, posypejte kostičkami pečených hrušek a stočte.

Krok 8: Hrušku na ozdobení rozkrájejte na měsíčky a zbavte jadérek. Lehce potřete javorovým sirupem a upečte v troubě dozlatova.

Krok 9: Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a roládu lehce přelijte pramínky čokolády. Zbylým krémem ozdobte pomocí zdobicího sáčku hřbet rolády a doplňte kousky pečených hrušek. Nakonec posypejte zrníčky z granátového jablka.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře