Pesto z červené řepy

Ingredience

2 středně velké řepy
vrchovatá hrst lískových nebo vlašských ořechů
1-2 stroužky česneku
sůl, pepř
3 lžíce bio panenského olivového oleje
3 lžíce kešuparmazánu (150g kešu, 4 lžíce lahůdkového droždí, 2 lžičky mořské soli – rozmixujeme 😉
svazek hladkolisté petrželky
balzamikový ocet

Postup přípravy

Řepu oloupeme a buď uvaříme ve vodě doměkka nebo zabalenou v alobalu upečeme v troubě na 200°C asi 30minut. Necháme vychladnout, pak nakrájíme na menší kostky a vložíme do mixéru. Přidáme ořechy, utřený česnek a ostatní suroviny, vyjma petrželky, a rozmixujeme. Nakonec ručně vmícháme nasekanou petrželku a máme hotovo. Podáváme s těstovinami nebo jako dip. Dobrou chuť!

Zdroj: apiastrium.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře