Pikantní celerová pomazánka s jablkem

Nemáte rádi celer a snesete ho ho maximálně v polévce? Měla jsem to podobně. Pak jsem ale ochutnala celerovo-jablečnou polévku a byla jsem tak příjemně překvapená, že jsem tuto kombinaci musela zkusit i v pomazánce. A výsledek stojí za to!

Ingredience pro: 4 porce

1/2 celeru
1/2 mrkve
1 kyselé jablko
3 lžíce majonézy
3 lžíce bílého jogurtu
2 utřené stroužky česneku
1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
sůl a pepř

Postup

Krok 1: Celer a mrkev oloupejte, jablko zbavte jádřince a vše nastrouhejte nahrubo. Mrkve stačí jen kousek, má pomazánce dodat spíš barvu než chuť.

Krok 2: Majonézu smíchejte s jogurtem, přidejte utřený česnek a čerstvě nastrouhaný zázvor. Pořádně promíchejte s nastrouhanou zeleninou.

Krok 3: Pomazánku osolte a opepřete a ještě jednou promíchejte. Podle kyselosti majonézy i vašich osobních preferencí můžete dochutit trochou limetkové šťávy. Pomazánku nechte nejlépe do druhého dne uležet, aby se chutě hezky prolnuly.

Krok 4: Podávejte na čerstvém pečivu a počítejte s tím, že téhle pomazánky není nikdy dost! Pro zcela dokonalý výsledek si upečte domácí máslovou veku na chlebíčky.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře