Připravte si chutnou hostinu se šťavnatou flákotou. Pikantní kotlety budou chutnat výtečně s bramborovou kaší vylepšenou fenyklem.
DOBA PŘÍPRAVY 30 minut DOBA VAŘENÍ 50 minut NÁROČNOST nízká
Na maso
4 vepřové kotlety
2 stroužky česneku
1 červená chilli paprička
2 lžíce rajčatového protlaku
1 červená cibule
1 červená paprika
čerstvý zázvor
olej
sůl
pepř
1 lžíce dijonské hořčice
Na kaši
1 kg brambor
150 ml smetany ke šlehání 30%
100 g másla
1 čerstvý fenykl
sůl
Postup
Krok 1: Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte je vařit do osolené vody spolu s překrojeným fenyklem.
Krok 2: Maso naklepejte, osolte a opepřete. Papriku nakrájejte na proužky a cibuli na kolečka.
Krok 3: Do misky dejte protlak, hořčici, prolisované stroužky česneku, najemno nastrouhaný zázvor a nasekanou chilli papričku. Vše promíchejte a hotovou směsí důkladně potřete plátky masa.
Krok 4: Maso pak na pánvi na oleji opečte z obou stran. Přidejte papriku, cibuli a ještě opékejte. nakonec směs podlejte troškou vody a poduste, aby bylo maso měkké.
Krok 5: Uvařené brambory slejte. Přidejte k nim máslo, zahřátou smetanu a umixujte hladkou kaši. Hotové kotlety podávejte s kaší a salátem podle chuti.