Pikantní kuřecí vývar s kuskusem

Mnoho lidí považuje kuřecí vývar ze něco podřadnějšího než vývar hovězí – za celkem obyčejnou, nudnou polévku. Variací na polévku z kuřete je přitom nepočítaně a pokaždé ji jde udělat úplně jinak. Nevěříte? Pojďte to zkusit – tentokrát se zázvorem, kurkumou a perlovým kuskusem.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina 30 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 4 porce

Na polévku

1 cibule
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
olivový olej
3 utřené stroužky česneku
1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžička mleté kurkumy
1 snítka čerstvého rozmarýnu
2 snítky čerstvého tymiánu
1/2 hrnku kuskusu
2 hrsti mraženého hrášku
sůl a pepř

Na vývar

1 kuřecí stehenní řízek
4 kuřecí hřbety
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
sůl a pepř

Postup

Krok 1: Začněte přípravou vývaru. Kuřecí řízek, hřbety a koření zalijte asi 1,2 litru studené vody a přiveďte k varu. Plotnu stáhněte na minimum a nechte asi hodinu jen zlehka probublávat.

Krok 2: Hotový vývar sceďte a maso oberte a rozeberte na malé kousky.

Krok 3: Cibuli nakrájejte nahrubo a osmahněte na troše oleje v polévkovém hrnci. Přidejte nadrobno pokrájenou mrkev a celer a zlehka smažte, až cibule zesklovatí.

Krok 4: Přidejte utřený česnek, tymián, rozmarýn, nastrouhaný zázvor a kurkumu, zlehka promíchejte a nechte rozvonět. Zalijte scezeným vývarem.

Krok 5: Do polévky vložte obrané maso a perlový kuskus (jedná se vzhledem o velmi podobnou těstovinu, jako je tarhoňa, můžete ji také použít) a asi 15 minut povařte doměkka. Tymián a rozmarýn před podáváním odstraňte.

Krok 6: Na závěr do polévky vložte mražený hrášek a nechte asi tři minuty odstát. Podle chuti můžete ještě osolit či opepřit.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře