Pikantní olivová tapenáda

Připomeňte si vůni léta u moře a zkombinujte hned několik oblíbených středomořských delikates v jedné pomazánce. Olivy, sušená rajčata, kapary a ančovičky tvoří spolu s česnekem výraznou, ale na topinky vážně báječnou tapenádu. A teď už nezbývá, než otevřít lahvinku dobrého vína!

Ingredience pro:4 porce

1.5 hrnku oliv
2 lžíce kaparů
4 filátka ančoviček
6 sušených rajčat v oleji
3 stroužky česneku
1 hrst hladkolisté petržele
1/2 citronu
4 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
chilli

Postup

Krok 1: Vypeckované olivy (černé, zelené, kalamata nebo jejich kombinaci) dejte spolu s kapary, ančovičkami (pro vege verzi vynechte), rajčaty, česnekem, nahrubo nasekanou petrželí, šťávou z půlky citronu, olivovým olejem a čerstvě mletým pepřem do mixéru. Podle chuti můžete přidat chilli – ať už čerstvé, sušené nebo v podobě omáčky.

Krok 2: Rozmixujte na hladkou pastu a případně lehce dosolte nebo dochuťte citronem, česnekem či pepřem.

Krok 3: Podávejte na topinkách a skladujte v lednici. Tapenáda vydrží dobrá asi 5 dnů.

Doba přípravy 10 minut
Doba vaření neuvedeno
Náročnost nízká
Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře