Piña Colada

Ideální koktejl ,na doma‘! Jednak chutná opravdu báječně – a jednak je to jeden z mála, na které nepotřebujete celou baterii záhadných barmanských likérů…

Ingredience

150 ml ananasového džusu
100 ml kokosového krému
4 cl bílého rumu (například Captain Morgan)
1/3 sklenice ledu
kousek ananasu na ozdobu, případně koktejlovou třešeň (nemusí být)

Příprava jídla

1. V šejkru promíchejte všechny ingredience kromě ledu. Ten nadrťte v mixéru nebo ho zabalte do utěrky a rozdrťte paličkou na maso.

2. Led nasypte na dno sklenice, zalijte připraveným mixem a pijte ozdobené ananasem a koktejlovou třešní nebo – ještě lépe – jen tak!

Kokosová mléčná dráha
Kokosové mléko (krém) je extrakt z nastrouhané dužiny zralého kokosu, nikoli jeho tekutý obsah, kterému se říká kokosová voda. V tichomořské a asijské kuchyni je krém nepostradatelný – má totiž vzácnou schopnost ,zaoblit‘ chuť ohnivých specialit.

Jak ho uchovat
Jakmile plechovku otevřete, měli byste si s jejím obsahem poradit do dvou dnů. Přebytky zmrazte a mražené přidejte do jídla až ve chvíli ,Ch‘.

Tip od sporáku
Jídlo, do kterého jste přidali kokosový krém, stačí jen prohřát – dlouhým vařením by se totiž mohl srazit.

Můžete s ním zkusit také…
–marinádu na kuřecí maso (s chilli, zázvorem a česnekem);
–ozvláštnit své oblíbené sladké receptury; jednoduše ho použijte místo mléka nebo smetany. Doporučujeme u Cr`eme brulée z tohoto čísla nebo u krémů na vánoční cukroví.

Zdroj: apetitonline.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře