Piškotová bublanina s jahodami a rebarborou

Piškotová bublanina s jahodami a rebarborou

Nadýchaný moučník plný šťavnatého ovoce? Pusťte se do jednoduché piškotové bublaniny s rebarborou a jahodami. Rychlý moučník, po kterém se i rychle zapráší!

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 12 porcí

Na těsto

5 vajec
200 g hladké mouky
100 g krupicového cukru
1 lžička kypřicího prášku do pečiva

Na dohotovení

200 g rebarbory
200 g čerstvých jahod
1 lžíce skořicového cukru

Na formu

máslo na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup

Krok 1: Jahody opláchněte a zbavte stopek. Rebarboru nakrájejte na kousky, pokud máte silnější výhonky se silnou slupkou, oloupejte je.

Krok 2: Z bílků ušlehejte tuhý sníh a postupně do něj přidávejte cukr. Šlehejte, dokud nevznikne hustý a lesklý sníh, který po vytažení metly tvoří špičky. Do sněhu pak zašlehejte po jednom žloutky.

Krok 3: Nakonec do těsta opatrně zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Míchejte zvolna, aby hmota zůstala nadýchaná a bílky nespadly.

Krok 4: Těsto nalijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného vyššího, středně velkého plechu. Poklaďte jahodami a nakrájenou rebarborou. Koláč na povrchu posypte skořicovým cukrem. Můžete použít i drobenku.

Krok 5: Bublaninu pečte v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení nechte vychladnout a nakrájejte. Skvěle bude chutnat s kopečkem zakysané smetany.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře