Piškotová roláda s limetkovým krémem

Zatím si na roládu netroufáte, Vězte, že je to jeden z nejrychlejších, nejjednodušších a zároveň i nejchutnějších dezertů. Variant má spoustu a tahle limetková rozhodně patří mezi nejlepší!

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 12 minut
NÁROČNOST nízká

Na těsto

6 vajec
150 g krupicového cukru
100 g hladké mouky
2 lžíce belgického kakaa
2 lžíce rumu
1 limetka

Na krém

500 g mascarpone
4 lžíce moučkového cukru
1 limetka

Postup

Krok 1: Do mísy vyklepněte žloutky a ušlehejte je s polovinou cukru do světlé a nadýchané pěny. Pak přidejte mouku smíchanou s kakaem, trošku nastrouhané limetkové kůry a rum. Vše ještě chvíli šlehejte.

Krok 2: Z bílků a zbylého cukru ušlehejte tuhý sníh a po částech ho opatrně zapracujte do žloutkové směsi. Plech vyložte pečicím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozetřete. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 10 až 12 minut.

Krok 3: Mezitím si na pracovní plochu připravte čistou utěrku. Horký hotový korpus na ni překlopte, opatrně stáhněte pečicí papír, roládu i s utěrkou zatočte a nechte vychladnout.

Krok 4: Mascarpone ušlehejte s cukrem a šťávou z limetky, z níž jste strouhali kůru do těsta. Roládu rozviňte, potřete polovinou krému a pak opět zatočte. Půjde to snadno, vychladlé těsto už bude držet správný tvar. Zbylým krémem potřete roládu zvenku.

Krok 5: Druhou limetku nakrájejte na kousky a použijte ji na zdobení, můžete přidat i lístky máty či meduňky. Roládu pak nechte ještě aspoň hodinku v chladu a poté nakrájejte.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře