Piškotové řezy s jahodovým krémem

Sezona jahod je v plném proudu. Připravte si lahodný moučník ke kávě s jemným krémem z mascarpone. V kombinaci s bílou čokoládou a jahodami chutná fantasticky.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 25 minut
NÁROČNOST nízká

Na těsto

4 vejce
180 g moučkového cukru
100 ml oleje
100 ml podmáslí
200 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do pečiva

Na dohotovení

250 g mascarpone
250 g měkkého tvarohu polotučného
150 g moučkového cukru
1 balení želatiny v prášku
500 g čerstvých jahod
1 tabulka bílé čokolády

Postup

Krok 1: Do mísy dejte žloutky, přidejte cukr a ušlehejte světlou a nadýchanou pěnu. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, podmáslí a olej. Ušlehejte hladké těsto.

Krok 2: Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Hotové těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Piškot pečte asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Krok 3: Mezitím vyklopte do mísy mascarpone a tvaroh. Přidejte cukr a ušlehejte hladký krém. Polovinu jahod rozmačkejte a vmíchejte do krému. Želatinu v prášku připravte podle návodu.

Krok 4: Želatinu vmíchejte do krému, ihned důkladně prošlehejte a rozetřete na vychladlý piškot. Krém uhlaďte a nechte ztuhnout. Bílou čokoládu nasekejte nahrubo. Můžete ji také rozehřát ve vodní lázni, natřít na alobal, nechat ztuhnout a poté nalámat.

Krok 5: Nakonec koláč nakrájejte na řezy a ozdobte zbylými jahodami a čokoládou.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře