Pistáciové placičky

Cukroví podle vzoru amerických cookies je křehce křupavé – a kombinace pistácií s pomerančem se postará o báječnou chuť.

Počet porcí: 40 placiček
Doba přípravy: Více než hodinu 
Chlazení: 4 hodiny
Pečení 0:10

Ingredience

200 g vyloupaných pistácií
50 g moučkového cukru
6 lžic hladké mouky
5 lžic rozpuštěného másla
2 lžíce pomerančového likéru
1 lžičku strouhané pomerančové kůry
2 lžíce pomerančové šťávy

Příprava jídla

1. Pistácie nahrubo rozmixujte s cukrem. V míse pak spojte s moukou, rozpuštěným máslem, likérem, pomerančovou kůrou a šťávou. Vznikne krásně vláčná, ale řidší hmota.

2. Rozprostřete na plech potravinovou fólii a přeneste na ni těsto. Pomocí fólie ho vytvarujte do válečku a ten dejte i s plechem (aby těsto drželo tvar) na hodinu chladit.

3. Vyjměte a znovu vyválejte do tenkého válečku. Přepulte ho (líp se vychladí) a dejte ještě na tři hodiny do chladu.

4. Troubu předehřejte na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Z těsta krájejte ostrým nožem tenká kolečka a klaďte je na plechy vyložené papírem. Trochu je ještě rozmáčkněte mokrou vidličkou. Pečte asi osm až deset minut; plechy mezitím jednou otočte, aby kolečka zlátla stejnoměrně.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře