Pistáciové rohlíčky

Seznam surovin

mouka pšeničná hladká 210 gramů
pistácie 190 gramů (blanšírované)
máslo 180 gramů (změklé)
cukr moučkový 50 gramů
žloutek 2 kusy
sůl 1 špetka
cukr vanilkový (na obalení)

Postup přípravy

1. Nejprve umelte nebo nasekejte pistácie najemno. Změklé máslo vyšlehejte s prosátým cukrem do světlé pěny. Po jednom přidejte žloutky a důkladně zašlehejte. Přisypte prosátou mouku, sůl, pistácie a vypracujte hladké a nelepivé těsto. Vytvarujte z něj váleček, zabalte do fólie a nechte přes noc odpočinout v lednici.

2. Troubu předehřejte na 180°c. plech vyložte pečicím papírem. Po částech odkrajujte těsto, vyválejte z něj váleček, nakrájejte na dílky a ručně vytvarujte rohlíčky. Zbytek těsta nechte vždy v lednici, aby bylo důkladně vychlazené. Hotové rohlíčky pokládejte na připravený plech a pečte asi 10 minut nebo dokud nejsou na dotyk pevné. Ještě teplé dobře obalte ve vanilkovém cukru a nechte odležet 14 dnů.

Poznámka k receptu

V rodině šéfredaktorky Johany se pečou samozřejmě vanilkové rohlíčky – klasické mandlové či s oříšky. Johana je ale světoběžnice, a tak jí nedá, aby nezkusila dát receptům nový, trochu zelený kabát.

50 ks

odležení přes noc

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře