Pistáciové sušenky

Tyto parádní pistáciové sušenky neobsahují lepek ani laktózu a navíc na jejich přípravu potřebujete jen 4 suroviny! Po upečení jsou na povrchu křupavé a uvnitř vláčné. Díky ořechům skvěle zasytí, a proto se hodí i jako svačinka.

20 ks porcí
do 30 minut

Suroviny (20 ks porcí)

pistácie 100 g + 100 g na obalování
mleté mandle 100 g
moučkový cukr 100 g
bílky (z cca dvou vajec) 50 g

Postup

Troubu zapněte na program horkovzduch a rozehřejte na 170 °C.

Všechny pistácie rozemelte pomocí stolního mixéru a rozdělte je na dvě půlky.

Jednu půlku dejte do větší misky a přidejte k nim mleté mandle, moučkový cukr a bílky.

Pomocí vařečky dobře promíchejte, aby se vše spojilo.

Druhou půlku mletých pistácií použijte na obalování sušenek.

Pomocí čajové lžičky tvořte z těsta hrudky, které obalte v mletých pistáciích a skládejte na plech vyložený pečicím papírem.

Pečte 13 minut do zezlátnutí a nechte vychladnout na mřížce.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře