Pistáciové tartaletky s vanilkovým krémem

Ingredience

Na 2 tartaletky o rozměru 20 x 8 cm
1 hrnek mletých pistácií
1 hrnek strouhaného bio kokosu
1 vejce
vanilková esence

Náplň

100 g mascarpone
100 ml kvalitní smetany na šlehání (Ježkův statek)
vanilkový extrakt
místo mléčných výrobků lze použít stejné množství kokosového krému

Na servírování

lesní plody
máta
nasekané pistácie

Postup

Troubu předehřejeme na 180°C. Pistácie vložíme společně s kokosem do mixéru a promixujeme. Poté přidáme vejce a vanilkový extrakt a společně mixujeme, dokud se nám nevytvoří pevnější hmota. Pokud je těsto příliš řídké, je potřeba ho ještě více umixovat. Poté polovinu těsta přendáme do formy a pomocí prstů ho přimačkáváme ke dnu a ke stranám formy. Pomocí vidličky dno tartaletky propícháme. To samé opakujeme s druhou polovinou těsta a druhou formičkou. Vložíme do trouby a pečeme po dobu 10 – 12 minut. Hotovou tartaletku necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme krém tak, že do misky vložíme mascarpone a vanilku a promícháme. Ve vyšší nádobě ušleháme smetanu do šlehačky a poté ji opatrně přimícháme do mascarpone. Hotové a vychladlé tartaletky poté plníme krémem, ozdobíme lesními plody, mátou a nasekanými pistáciemi, překryjeme a vložíme alespoň na 2 hodiny do lednice.

Podáváme vychlazené a skladujeme po dobu max. 5 dní v lednici.

Moje tipy:

Tartaletky jsou nejlepší uleželé, proto je nejlepší je připravit den před konzumací.

Bezmléčná verze – krém lze připravit také našleháním kokosového krému! Kokosový krém seženete stejně jako kokosové mléko v obchodech se zdravou výživou nebo na Rohlik.cz

1 hrnek = 250 ml

Vanilkový extrakt si buď vyrábím sama nebo kupuji v M&S, kde mají extrakt i v bio kvalitě.

Dobrou chuť! 🙂

Zdroj: cukrfree.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře