Pivní bábovka

Podivujete se nad kombinací piva a sladkého dezertu? Bábovka vás příjemně překvapí. Je dokonale vláčná a pivo jí propůjčí jemnou karamelovou chuť.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 55 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 8 porcí

Na těsto

150 g hladké mouky
100 g špaldové mouky
2 vejce
200 g třtinového cukru
1 lžička jedlé sody
200 ml 30% zakysané smetany
150 g tmavé čokolády
200 g másla
1 lžíce instantní kávy
200 ml piva stout
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

Na dohotovení

70 g tmavé čokolády
1 lžíce másla

Postup

Krok 1: Do rendlíku nalijte pivo (použijte typ stout, jako je například Guinness) přidejte máslo, kávu a nalámanou čokoládu. Pomalu zahřívejte a míchejte, až se vše spojí. Směs nevařte, stáhněte z ohně a nechte vychladnout.

Krok 2: Vejce prošlehejte s cukrem a pak vmíchejte zakysanou smetanu. Postupně přidávejte obě mouky smíchané s jedlou sodou. Do moučné směsi pak po částech přidávejte připravený základ z piva.

Krok 3: Těsto důkladně prošlehejte a nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi 50 minut. Ke konci pečení můžete špejlí vyzkoušet, zda je uvnitř upečená. Je-li špejle po vytažení čistá, je hotovo.

Krok 4: Bábovku nechte chvilku vychladnout a pak ji vyklopte na rovnou plochu. Čokoládu na polevu nechte rozpustit ve vodní lázni. Přidejte máslo a míchejte, až se obě suroviny spojí. Bábovku přelijte polevou a nechte ztuhnout.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře