Pivní chleba

Dnešní tip na domácí pečivo voní pivem a smaženou cibulkou. Tu si můžete dozlatova orestovat doma nejlépe na sádle, nebo použít kupovanou. Recept je jednoduchý, tak se do něj pusťte a oslňte rodinu křupavou pochoutkou.

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 chléb

420 g chlebové pšeničné mouky
300 ml světlého piva
1.5 lžičky soli
20 g droždí
1 lžička cukru krupice
2 lžičky lněných semínek
1 vrchovatá lžíce smažené cibulky
2 špetky drceného kmínu
1 lžička sádla

Postup

Krok 1: V zadělávací míse rozdrobte droždí a utřete ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička.

Krok 2: K ní přidejte chlebovou mouku, ohřáté světlé pivo a sůl. Hnětením zadělejte těsto. Asi po pěti minutách hnětení přidejte lněná semínka, drcený kmín a smaženou cibulku. Hnětením je zapracujte do těsta.

Krok 3: Zadělané těsto dejte kynout na cca 60 minut na teplé místo. Po této době z těsta vytvořte šišku a přendejte ji do sádlem vymazané formy na chlebíček. Chléb opět nechte kynout 30 minut.

Krok 4: Mezitím horkovzdušnou troubu předehřejte na 220 stupňů. Na dno trouby položte litinový hrnec s vodou, aby se vytvořila pára.

Krok 5: Nakynutý chléb dejte péct na cca 20–30 minut. Hotový nechte asi 5 minut ve formě a pak ho vyklopte vychladnout na drátěnou mřížku.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře