Pivní řízky

Jsou lahodné, šťavnaté a už nebudete chtít jiné. Pivní řízky chutnají skvěle s kaší, chlebem i bramborovým salátem.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

800 g vepřového masa
sůl
150 ml světlého piva
1 vejce
80 g hladké mouky
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžička sušené majoránky
olej na smažení

Postup

Krok 1: Maso nakrájejte na menší plátky. Pak je naklepejte z obou stran, osolte a nechte stranou.

Krok 2: Do větší mísy dejte mouku, přidejte pivo, do směsi pak vmíchejte pivo, papriku, majoránku, vejce a hořčici. Vše důkladně metličkou prošlehejte. Podle chuti ještě osolte.

Krok 3: Do hotové směsi pak přidejte plátky masa a důkladně je z obou stran obalte. Takto připravené řízky nechte cca 10 minut stát, aby pěkně nasákly.

Krok 4: V hlubší pánvi rozpalte olej a smažte řízky z obou stran dozlatova. Pokládejte je na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.

Můj tip: Hotové řízky chutnají nejlépe s bramborovou kaší, ale můžete si k nim připravit i pečené brambory nebo si na nich pochutnat jen tak s chlebem a kyselou okurkou.
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře