Pizza twist tyčinky

Toto jednoduché a chutné občerstvení můžete naservírovat návštěvě, ale i rodině jako rychlou večeři. Představíme vám dvě verze: se slaninou a čedarem a s bazalkovým pestem a parmazánem. A pokud nespěcháte, těsto na pizzu si můžete udělat domácí.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 15 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 16 tyčinek

2 balení těsta na pizzu

Na slaninové s čedarem

70 g krájené anglické slaniny
70 g čedaru v celku
3 lžíce rajčatového suga

Na bazalkové

2 lžíce bazalkového pesta
2 hrsti strouhaného parmazánu

Postup

Krok 1: Nastrouhejte sýr čedar, horkovzdušnou troubu předehřejte na 230 stupňů a obě těsta na pizzu rozbalte, jedno dejte na lehce pomoučený vál.

Krok 2: Jednu polovinu rozváleného těsta pomažte rajčatovým sugem a druhou polovinu bazalkovým pestem. Na rajčatové sugo poklaďte plátky slaniny a posypte nastrouhaným čedarem. Část s pestem posypte strouhaným parmazánem.

Krok 3: Nyní přiklopte druhým rozváleným těstem, tuto naplněnou placku nakrájejte na asi 2–3 cm proužky. Aby nebyly tak dlouhé, můžete je rozkrojit ještě napříč. Nyní každý proužek opatrně zatočte, aby vznikla efektní spirála a ty dejte vedle sebe na plech s pečicím papírem.

Krok 4: Pizza tyčinky pečte v horkovzdušné troubě dokud nezačnou zlátnout, to je cca 15–20 minut. Pozor, aby se sýr nezačal připalovat, zhořkl by.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře