Pizzoccheri – italské těstoviny s kapustou

Tenhle recept přinesl kamarád před lety z Itálie. Je to statný muž, který miluje steaky a k zelenině má vlažný vztah, proto jsem nechápala jeho nadšení z vegetariánského jídla, ve kterém hraje důležitou roli kapusta… Jenomže Italové opravdu umějí se surovinami kouzlit. Zahoďte předsudky a uvařte si pohankové těstoviny se sýrem a kapustou

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 20 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 2 porce

Budete potřebovat

200 g pohankových těstovin
4 listy kapusty
2 brambory
120 g sýru fontina
2 lžíce parmazánu
40 g másla
2 stroužky česneku
1 lžíce soli

Jako většina italských receptů je i tenhle rychlý, jednoduchý a skvělý, musíte ale vybrat co nejlepší suroviny. Pizzoccheri jsou těstoviny z pohankové mouky, které daly jméno celému pokrmu. Nenahrazujte je obvyklými těstovinami – široké nudle z pohankové mouky koupíte běžně v obchodě.

Postup:

Krok 1: Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a řádně ji osolte. Přidejte oloupané a na kostičky pokrájené brambory a vařte 5 minut.

Krok 2: Mezitím vyberte hezké kapustové listy, omyjte je a nakrájejte na širší proužky. Přidejte společně s těstovinami do hrnce k bramborám a společně vařte ještě 8 až 10 minut.

Krok 3: Rozpusťte v rendlíku máslo, přidejte nakrájený česnek a krátce opečte. Jakmile začne hnědnout, odstavte. Sýr fontina nakrájejte na menší kostky.

Krok 4: Uvařené těstoviny se zeleninou sceďte. Polovinu dejte do servírovací mísy, poklaďte sýrem, zasypejte částí parmazánu a přidejte druhou polovinu. Přilijte česnekové máslo, zbytek parmazánu a ihned servírujte.

Tip: K česneku přidejte lístek nebo dva čerstvé šalvěje.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře