Platýs s pikantní omáčkou

Můžete použít i jinou rybu, například tresku ■ Jako přílohu doporučujeme nové brambory s máslem

Ingredience

4 větší filátka z platýse, každé o hmotnosti ­kolem 140 g
tuk na vymazání plechu
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2 pórky, pečlivě omyté a nakrájené na co nejjemnější proužky
sůl a pepř na dochucení
2 citrony

Příprava jídla

1. Rybu nechte dojít pokojové teploty a dobře osušte. Rozehřejte gril v troubě. Vymastěte plech a položte na něj plátky ryby kůží dolů. Osolte je, opepřete, zakápněte lžící oleje a grilujte dvě až tři minuty; rybu nemusíte otáčet.

2. Zbylý olej rozehřejte v malé pánvi a opečte na něm dozlatova česnek i pórek. Zakápněte šťávou z jednoho citronu, osolte a pak sejměte z ohně.

3. Rybu vyjměte z grilu, naaranžujte na talíře a rozdělte na ni opečenou zeleninu. Pánev se šťávou vraťte na chvilku na oheň, pak jí přelijte porce na talíři a ještě je poprašte pepřem. Podávejte okamžitě, ozdobené skrojky druhého citronu.

Zdroj: apetitonline.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře