Plněná vajíčka jsou přesně ten typ receptů, jež si najdete jako způsob využití přebytečných vajec po koledě, a nakonec končíte tím, že naopak vaříte ještě další vajíčka. Tak si pořádně rozmyslete, jestli je opravdu chcete ochutnat…
Ingredience pro: 24 kusů
Potřebujete:
12 vajec natvrdo
Na pikantní náplň:
sůl
pepř
1/2 lžičky mleté pálivé papriky
1 lžíce majonézy
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce worcesterské omáčky
1 cibulka
Na zelenou náplň:
1/4 hrnku hrášku
česnek
sůl
pepř
1 lžička citronové šťávy
1 lžíce majonézy
Na růžovou náplň:
1/2 ks vařené řepy
čerstvý křen
1 lžíce majonézy
česnek
sůl
pepř
Postup:
Krok 1: Vejce rozpulte, a buď naplňte všechny jednou náplní (tím pádem ingredience na ni vynásobte třemi), nebo si připravte 3 odlišné.
Krok 2: Na pikantní náplň utřete 4 žloutky (tedy 8 půlek) se solí, čerstvě mletým pepřem, paprikou, majonézou, hořčicí, worcesterem a jednou malou cibulkou nebo hrstí pažitky. Ochutnejte, a jestli je náplň dostatečně výrazná (nezapomeňte, že bílky jsou téměř bez chuti), půlky vajíček s ní naplňte.
Krok 3: Na hráškovou náplň rozmixujte (klidně jen tyčovým mixérem) rozmrazený, čerstvý nebo sterilovaný hrášek, další 4 žloutky, česnek (záleží na chuti, já dala dva velké stroužky), lžíci majonézy, trochu citronové šťávy, sůl a čerstvě mletý pepř. Hrášek můžete příště vyměnit třeba za avokádo.
Krok 4: Uvařenou řepu rozmixujte (opět klidně tyčovým mixérem) se zbylými žloutky, asi dvěma lžičkami čerstvého křenu, solí, čerstvě mletým pepřem, majonézou a opět zhruba dvěma stroužky česneku. Náplní obložte zbylá vajíčka.
Zdroj: prozeny.cz