Plněné brambůrky

Pevné, ale vláčné nové brambory s nejrůznějšími náplněmi bývají na večírcích velkým hitem. A plným právem!

Ingredience

200 g mraženého hrášku
40 g másla, chladného a nakrájeného na kousky + trocha k vymazání plechu
25 g strouhaného parmazánu
24 malých, stejnoměrných, nejlépe kulatých, nových brambor, pečlivě očištěných a uvařených doměkka

Příprava jídla

1. Brambory seřízněte a vydlabejte. Vydlabanou část uložte. Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

2. Hrášek povařte doměkka (šest až osm minut) a rozmixujte s bramborovou dření a máslem. Do směsi vetřete čtvrtinu parmazánu a naplňte jí brambory. Posypte zbylým sýrem, narovnejte na vymaštěný plech a zapékejte čtvrt hodiny; podávat můžete horké i při pokojové teplotě.

Tip:

K plnění jsou nejlepší pevné a kulaté brambory – pokud možno stejné velikosti a tvaru, aby se stejnoměrně provařily. Na vydlabávání je ideální lžička nebo vykrajovátko na kuličky ovoce.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře