Plněné pečené brambory s mátovým jogurtem

Tentokrát si pečenou bramboru dochuťte po řeckém způsobu. Stačí hustý lahodný jogurt, mátové lístky a koření.

Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
+ 60 minut pečení brambor

Ingredience

pečená brambora
170 ml hustého, nejlépe řeckého jogurtu
2 lžíce najemno nasekaných mátových lístků
35 g kořenicí směsi dukkah

Příprava jídla

Smíchejte 170 ml hustého, nejlépe řeckého jogurtu a 2 lžíce najemno nasekaných mátových lístků. Osolte a opepřete. Zakryjte a dejte chladit. 35 g kořenicí směsi dukkah (můžete ji semlít z 10 g lískových ořechů, 10 g sezamových semínek, 4 g semen koriandru, římského kmínu, pepře a soli podle chuti) dejte na nepřilnavou pánev a na středním ohni a za občasného potřesení prohřívejte asi 5 minut, aby se směs rozvoněla.

Část koření zamíchejte do jogurtu. Naneste na pečené brambory. Posypte ještě trochou směsi.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře