Plněné pečené papriky v rajčatové omáčce

Zpracujte letošní úrodu co nejefektivněji. Sladká, na slunci dozrálá rajčata, šťavnaté papriky i voňavé bylinky, to všechno pohromadě vám zaručí dokonalou letní večeři!

Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 1 hodina
Náročnost nízká

Ingredience pro: 4 porce

Na omáčku

600 g rajčat
2 stroužky česneku
2 snítky čerstvého tymiánu
sůl
pepř
1 lžička třtinového cukru

Na papriky

500 g mletého hovězího masa
100 g slaniny
1 cibule
olej
200 g cukety
1 stroužek česneku
100 g fety
1 lžíce nasekané petrželky
4 ks paprik

Postup

Krok 1: Rajčata spařte vroucí vodou a pak je oloupejte. Zbavte je tuhých středů a nakrájejte je nadrobno. Přidejte k nim prolisované stroužky česneku, lístky tymiánu, cukr a směs osolte a opepřete. Asi 4 lžíce hotové směsi dejte stranou a zbytek dejte do zapékací mísy.

Krok 2: Papriky podélně seřízněte a zbavte je semínek. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, slaninu a cuketu na malé kostičky. Na trošce oleje opečte slaninu dokřupava a dejte ji stranou. Větší část tuku z pánve slejte a přidejte cibuli. Opečte ji a po chvíli přidejte česnek a cuketu.

Krok 3: Do směsi vmíchejte hovězí maso a opečte ho dohněda. Přidejte zpět slaninu, vmíchejte nasekanou petrželku, odložená ochucená rajčata a směs osolte a opepřete podle chuti. Podlejte ji troškou vody a pod pokličkou povařte asi 15 minut. Hotovou směsí pak naplňte papriky.

Krok 4: Naplněné papriky položte na rajčatovou směs. Vložte do trouby a pečte asi 40 minut. Papriky po upečení posypte rozdrobeným sýrem. Podávejte s křupavou bagetou.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře