Poctivá hermelínová pomazánka s česnekem a cibulkou

Největší poctivka mezi česnekovkami? Za nás určitě hermelínová pomazánka. Ne, není dietní, je v ní majonéza a nejlepší je s plátkem uheráku a vajíčka, ale jednou za čas (třeba na silvestra) prostě není na škodu si trochu dopřát. Pokud souhlasíte, pusťte se do ní s námi!

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
Ingredience pro: 1 misku

2 hermelíny
150 g sýru žervé
3 lžíce majonézy
1 malá cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce uzené papriky
1/2 lžičky mleté pálivé papriky
1 lžička plnotučné hořčice
sůl a pepř

Postup

Krok 1: Sýr nahrubo nastrouhejte nebo rozmačkejte vidličkou, přidejte žervé, majonézu, najemno nasekanou klasickou nebo jarní cibulku, prolisovaný česnek, oba druhy papriky, hořčici, špetku soli a pořádnou dávku čerstvě mletého pepře.

Krok 2: Ochutnejte a případně dochuťte. Pomazánka je skvělá na topinkách i na čerstvém pečivu, na ozdobu se hodí kousek salámu, vařené vejce, petržel i čerstvá zelenina a sterilované okurky.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře