Poctivá mandlová štóla

K Vánocům patří cukroví, ale i jiné sladké pečivo. Děláte pravidelně štólu? Ne? Zkuste tvarohovou. Máme pro vás zaručený recept plný mandlí a rozinek!

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 50 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 1 štola

Těsto

80 g mandlí
60 g rozinek
1 vanička polotučného tvarohu
1 ks vejce
100 g cukru krupice
1.5 ks vanilkového cukru
1/2 ks kypřicího prášku do pečiva
250 g hladké mouky
70 g tuku na pečení (Hera)

Na obalení

vanilkový cukr

Postup

Krok 1: Všechny ingredience kromě jednoho balíčku vanilkového cukru dejte do misky a důkladně je propracujte. Mandle nechte klidně celé, štóla sice bude mít hrubší strukturu, zato ale bude krásně křupat. Těsto propracovávejte aspoň 10 minut, až vznikne jednotná lepivá hmota.

Krok 2: Plech vystelte pečicím papírem a z těsta vytvořte co nejrovnoměrnější šišku. Tu dejte péct na 180 °C asi na 50 minut, dokud nebude povrch štóly krásně křupavý a zlatavý.

Krok 3: Štólu obalte ve vanilkovém cukru, zabalte do alobalu a uchovávejte v chladu.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře