K Vánocům patří cukroví, ale i jiné sladké pečivo. Děláte pravidelně štólu? Ne? Zkuste tvarohovou. Máme pro vás zaručený recept plný mandlí a rozinek!
DOBA PŘÍPRAVY 20 minut DOBA VAŘENÍ 50 minut NÁROČNOST nízká Ingredience pro: 1 štola
Těsto
80 g mandlí
60 g rozinek
1 vanička polotučného tvarohu
1 ks vejce
100 g cukru krupice
1.5 ks vanilkového cukru
1/2 ks kypřicího prášku do pečiva
250 g hladké mouky
70 g tuku na pečení (Hera)
Na obalení
vanilkový cukr
Postup
Krok 1: Všechny ingredience kromě jednoho balíčku vanilkového cukru dejte do misky a důkladně je propracujte. Mandle nechte klidně celé, štóla sice bude mít hrubší strukturu, zato ale bude krásně křupat. Těsto propracovávejte aspoň 10 minut, až vznikne jednotná lepivá hmota.
Krok 2: Plech vystelte pečicím papírem a z těsta vytvořte co nejrovnoměrnější šišku. Tu dejte péct na 180 °C asi na 50 minut, dokud nebude povrch štóly krásně křupavý a zlatavý.
Krok 3: Štólu obalte ve vanilkovém cukru, zabalte do alobalu a uchovávejte v chladu.