Tento tradiční španělský míchaný nápoj s ovocem si dnes připravíme v tak trochu podzimní variantě s voňavým kořením a podzimním ovocem. Krásně vypadá, zlepší vám náladu a zahřeje i na těle. Zvolit můžete i verzi bez alkoholu.
DOBA PŘÍPRAVY 10 minut NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 1 litr
1 jablko
1 pomeranč
1/2 granátového jablka
1 hruška
700 ml červeného vína
300 ml perlivé vody
3 lžíce brandy
3 ks celé skořice
5 ks hřebíčku
Postup
Krok 1: Nejprve si připravte ovoce. Hrušku a jablko zbavte jadřince a nakrájejte je na kostičky. Pomeranč rozpůlte, polovinu vymačkejte do džbánu a dužinu druhé poloviny nakrájejte. Z granátového jablka vyndejte zrníčka.
Krok 2: Do džbánu navrstvěte kousky ovoce – jablko, hrušku, pomeranč a zrnka granátového jablka. Přidejte skořici a hřebíček.
Krok 3: Obsah džbánu nyní zalijte perlivou vodou či sodovkou, červeným vínem a brandy. Vše zamíchejte a nechte pár hodin odstát. Pak sangriu servírujte ve sklenicích s ledem, nebo bez.