Pohanka s restovanými houbami a rukolou

Pohanka patří mezi prokazatelně zdravé potraviny s obsahem rutinu, který je velmi důležitý pro zdraví cév. Navíc je přirozeně bezlepková. Při správné přípravě je velmi chutná a má nevšední oříškovou chuť. Zkuste ji připravit s houbami a svěží rukolou a podávejte jako přílohu nebo jako bezmasé jídlo se salátem.

DO 1 HODINY
4 PORCE

SUROVINY (4 PORCE)

pohankové kroupy 200 g
extra panenský olivový olej Biolinie
zeleninový bujón, kostky BIO PROBIO 1 kostka
cibule 1 ks
čerstvé houby 100 g
česnek 2 stroužky
citronová šťáva 1 lžička
rukola
sůl a čerstvě namletý černý pepř

POSTUP

Pohankové kroupy properte ve studené vodě a nechte okapat. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, očištěné houby na plátky.

Houby orestujte na oleji, přidejte cibulku s česnekem a za stálého míchání je nechte zpěnit. Podlijte 100 ml vývaru a poduste do změknutí. Pohanku orestujte na oleji, poté přilijte 300 ml zeleninového vývaru, citronovou šťávu a osolte. Pohanku vařte 3 minuty a 30 minut ji nechte dojít.

Houbovou směs smíchejte s pohankou a dochuťte solí a pepřem. Nakonec vmíchejte rukolu, která jídlu dodá charakteristickou chuť.

TIP: K přípravě receptů můžete použít směs lesních hub, mimo sezonu se hodí hnědé žampiony nebo hlíva ústřičná.
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře